dinsdag 11 augustus 2009

Heidepoesjes groeien prima!


De heidepoesjes groeien uitstekend, maar helaas hebben ze wel allemaal ontstoken oogjes gekregen. Dit komt heel vaak voor bij kittens, dus Wilma maakt zich niet ongerust. Ze heeft een zalfje voor de kleintjes van de dierenarts gekregen en verder worden de oogjes met kamillethee schoongemaakt.



Dan is er ook nog sprake van een ander probleempje.....



Wilma vond de ontlasting van de kleintjes wat dunnetjes en is daarvoor met ze naar de dierenarts getogen. Ook dat blijkt niets ernstigs te zijn maar waarschijnlijk dus ook een virusje.


De heidepoesjes moeten nu een paar dagen pilletjes slikken om de darmpjes tot rust te brengen.....



En mocht dat niet helpen, dan krijgen ze alsnog antibiotica toegediend.



Zelf lijken de poesjes nergens last van te hebben; ze zijn erg levendig en speels! Bovendien groeien ze erg goed dus dat is ook een geruststellend feit.



Als alles goed gaat en de probleempjes zijn opgelost, mogen de poesjes in de week van 24 augustus naar hun nieuwe mandjes.....
Ja, en dan staan de kittenmandjes in Wilma's opvang weer leeg! Maar dat zal wel niet lang duren. Nog effe en de zomer is voorbij en dan komen de najaarskatjes. En omdat er altijd mensen zijn die niet (willen) weten hoe ze voor hun huisdieren moeten zorgen, zullen er ongetwijfeld weer vondelingetjes komen, daar kunnen we niet omheen.
Dus het is maar goed dat er Wilma's zijn, heh? Zet 'm op Wilma! En bedankt weer voor je berichten over dit bijzondere nestje "Heidepoesjes"!!!

4 opmerkingen:

thea1512 zei

Wat een mooie katjes zijn de heidepoesjes. Wij zijn nog in afwachting van opvangkittens. Er is zelfs een klein kansje dat het Spaanse kittens worden als wij het vervoer naar Nederland geregeld krijgen.

Inge zei

Ze worden steeds mooier!
Fantastisch dat je zo goed voor deze lieverds zorgt.

Annemieke zei

24 augustus komt Igor dus naar Leiden waarschijnlijk! Mooi - dan ben ik net terug van een werktrip :) Kan ik meteen op kraambezoek!

En inderdaad heel goed gedaan van Wilma! En leuk dat we weer mee mochten kijken.

Hans zei

Wat heerlijk om ze zo te zien groeien!. En ik ben heel benieuwd naar de verhalen die Igor hier te vertellen heeft. Ik hoop dat hij zijn prilste jeugdherinneringen in zijn nieuwe warme mandje bij Iwan snel vergeten is. Iwan, er is een heel belangrijke taak voor je weggelegd. Ga het ventje direct wassen als hij bij je is!

Dat doet mijn Lapje na een drukke dag ook bij mij en val ik zo in slaap! Echt Waar!
Ook al schuurt zo een kattetong je hoofd.

Mvgr

Hans